Nyheter från Svenska Kanotförbundet

Just nu pågår SM-veckan i Linköping för fullt där kanotpolo och SUP är två av alla spännande sporter som är på plats.

Nu presenterar förbundskapten Per-Erik "Peken" Rönnestrand truppen till EM Sprint i München 18–21 augusti. Stort grattis till uttagningen.

Efter Riksidrottsnämndens beslut häromveckan i det uteslutningsärende som pågått under våren vill SKF uppmärksamma ett par viktiga medskick som görs i beslutet.

11–12 juni paddlade över 100 deltagare andra upplagan av Nordiskt Mästerskap i Surfski. Platsen var Danmark/Gilleleje och tävlingen arrangerades av klubben Klampenborg Kajak- og Kanoklub.

Svenska Kanotförbundet arbetar kontinuerligt med arbetet att förmedla och sprida svensk kanot. Nu söker vi engagerat folk som vill arbeta med våra livesändningar.

Inbjudan till Drakbåts-SM

(2022-06-28 08:13)
Svenska Kanotförbundets Drakbåtskommitté bjuder in till Drakbåts-SM 30–31 juli på Jönköpings Energi Arena, Rocksjön.

Vilka prestationer det svenska U23-landslaget levererade under mästerskapets fyra dagar i Belgrad, Serbien. Och allt toppades med två medaljer den avslutande dagen.

När finalen i Extremslalom avgjordes på världscuptävlingarna i Slovenien var Isak Öhrström omutlig. I hög konkurrens navigerade han hela vägen fram till seger i nya OS-grenen, pang!

Dags för U23 EM Sprint

(2022-06-23 08:00)
Idag drar 2022 ECA Junior and U23 Canoe Sprint European Championships igång i Belgrad, Serbien. Det är en liten, men stark trupp från det svenska sprintlaget som finns på plats.

Falkenberg StandUpPaddle Club bjuder in till Svenska Mästerskapen i Teknisk distans & Långdistans vid Skrea Strand i Falkenberg.

Missa inte årets polohändelse, nationellt breddläger i Sigtuna!

Helgens SM-tävlingar i sprint bjöd på fina arrangemang, härligt sommarväder med växlande vind och spännande uppgörelser.

I helgen avgjordes SM i både kanotslalom och kajakcross i forsarna i Åmsele. Vädret var kyligt och regnigt, med det vägdes upp av glädjen att äntligen få tävla i Västerbotten igen efter pandemin.

För första gången på länge bjöd Sprint-SM på fem heat i klassen H14 K1 200 m, inspirerande. Men även på seniorsidan såg vi förändringar. I år kördes ett eget heat för H22 i C-klassen, med bland andra tvåan i loppet – Yuri Lukovenko.

Förbundsstyrelsens beslut om att utesluta Falu Kanotklubb ur förbundet överklagades till Riksidrottsnämnden (RIN). RIN har nu behandlat ärendet och bifaller föreningens överklagande. Därmed upphäver RIN styrelsens beslut.

För frågor och information
om Racingsektionens verksamhet,