Nyheter från Svenska Kanotförbundet

Truppen till EM i Italien!

(2021-04-21 23:01)
Den 6-9 maj avgörs EM för Kanotslalom & Kajakcross/Extremslalom i italienska Ivrea. En fem kanotister stark trupp är uttagen med goda förhoppningar om riktigt fina prestationer!

Tre slalomsvenskar var på plats i Slovenien för världsranking- tillika uttagningstävlingar hölls i helgen. Nyköpingspaddlaren Erik Holmer stod för fina race och paddlade slutligen hem en fjärdeplats.

Det blir inga kanotgrenar på SM-veckan i Halmstad. Det osäkra läget har tvingat fram ett beslut som sätter stopp för ett antal grenar, däribland K2/K4 200 m, Short Track samt SUP.

Veckan innan påsk kom regeringen med besked om ytterligare stöd till idrotten på 1 miljard kronor. Med anledning av detta gör RF vissa förändringar kring ansökan av kompensationsstödet.

Vi är mitt uppe i ytterligare en vår starkt drabbad av coronaviruset. Med anledning av stundande högsäsong summerar vi läget kring vad som är möjligt samt bjuder in till en öppen informationsträff onsdagen den 21 april.

Paddlepower - webinarium

(2021-04-01 12:32)
Inbjudan till webinar om Paddlepower där konceptet presenteras och efarenheter från tidigare år redovisas. Perfekt för dig som ska vara Paddlepowerledare i sommar eller för de föreningar som funderar på vad Paddlepower är och vill ha mer information.

Dags att söka Riksidrottsförbundet och Svenska Spels Elitidrottsstipendium på 50 000 kr per stipendiat och som delas ut till 50st elitidrottare.

Under den gångna helgen öppnade tre av våra landslagskanotister från 2020 upp säsongen med tävlingar Slovenien. Isak Öhrström lyckades bäst och paddlade in på en fin femteplats i finalen!

Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för januari och februari 2021.

Sprintlandslaget har under mars varit på läger i Alcudia för att ladda upp inför OS-kval och förhoppningsvis ett olympiskt deltagande i Tokyo. Kanot.com har pratat med Sofia Paldanius samt förbundskapten Peken Rönnerstrand.

SKFs tre utmärkelser - Årets Ledare, Årets Talang och Årets Kanotist - tillkännagavs under lördagens Förbundsmöte. Tre värdiga pristagare från en märklig fjolårssäong!

Under lördagen genomfördes Förbundsmötet 2021. Dryga 20 dagordningspunkter som mötesordförande Katarina Halvardsson, distriktsidrottschef på RF-SISU Norrbotten, skickligt navigerade mötet genom.

Dags för Lekande kanot!

(2021-03-17 14:39)
Lekande Kanot är den kanotspecifika delen av Tränare 1 i SKF utbildningsstruktur. Under våren 2021 kommer Lekande kanot genomföras digitalt uppdelat på 4 tillfällen.

Slätvattenkommitten summerar läget inför årets tävlingssäsong och hur arbetet framåt går vidare.

För frågor och information
om Racingsektionens verksamhet,