Nyheter från Svenska Kanotförbundet

Idrottsföreningar har möjlighet att söka kompensationsstöd för perioden 1 maj–28 september 2021. Ansökan är öppen fram till den 26 oktober kl. 12.00.

Kanotförbundet samarbetar med organisationer i tre andra länder för att främja paddling för människor med fysisk eller intellektuell funktionsnedsättning. Den avslutande workshopen ägde rum en solig oktoberhelg i Wągrowiec.

I helgen avgjordes den nionde upplagan av Queen and King of the Fjord med drygt 50 surfskis och deltagare även från Danmark och Norge!

Kanotpolo-EM i Italien fick en olycklig start då en tornado svepte in och ödelade hela tävlingsplatsen. Efter en kämpainsats har planerna nu återställts och mästerskapet drar nu igång!

Mentorskap kan vara en väg för att ge en trygg start för blivande ledare eller andra med uppdrag i föreningen. I ett projekt för just mentorskap ges två föreningar chans att genomföra ett mentorskapsprogram.

Det är dags för årets sista internationella mästerskap i slätvatten med VM i Maraton i rumänska Pitesti. Det är dessutom första gången maratonlandslaget tävlar på ett mästerskap sedan 2019, med flera starka kanotister på startlinjen!

Besättningsregattan 2021

(2021-09-28 16:22)
Katrineholm och Djulösjön bjöd på strålande höstväder när 200 kanotister samlats för att paddla regionskampen i Besättningsregattan tillika final Svenska ungdomscupen.

Efter den lovande inledningen med en sjätteplats i lagåket avgjordes kvalet i den individuella Kanotslalom-tävlingen igår. Både Erik Holmer och Isak Öhrström paddlade till semifinal!

En stor människa, och en stor kanotist har lämnat oss. Jönköpings Kanotklubbs Gunnar Utterberg, med bland annat OS-guld på meritlistan, har gått bort.

Ett mycket spännande VM i Kanotslalom och Extremslalom inleds i Bratislava. En taggad svensk trupp är på plats och levererar på topp direkt - det svenska laget slutade på en fin sjätteplats när lagtävlingen avgjordes som första event!

Mötesplats Mullsjö 2021!

(2021-09-22 10:19)
Dags för anmälan till Höstlägret i Mullsjö 2021, i år även en del av Röda tråden för juniorer/U21!

Den svenska truppen levererade stort under VM i Köpenhamn. Guldet a la Dennis Kernen/Martin Nathell och Silvret signerat Petter Menning toppade en bredd av prestationer i toppklass!

Linnea Stensils nosade på medalj fyra gånger om under VM-dagarna i Köpenhamn. Det räckte inte hela vägen upp på pallen men resultatraden 4-4-5-6 visar vilken världspaddlare hon är!

Petter Menning visade världsklass när finalen avgjordes på K1 200 m. I en stenhård final paddlade han hem ett silver. Ett skimrande avslut på en mycket stark säsong med EM-brons, OS-femma och nu VM-silver - Grattis Petter Menning!

En trygg och offensiv lopplan fullföljdes med perfektion när Dennis Kernen och Martin Nathell var bäst när det gällde och vann VM-guld på K2 1000 m. En gyllene tredje VM-dag med mycket att glädjas åt.

För frågor och information
om Racingsektionens verksamhet,