Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Kanotförbundet


En liten, men mycket stark, svensk trupp är på plats i ungerska Szeged för årets enda (!) internationella Sprint-tävling.
 
Folkhälsomyndigheten påminner idag idrottsrörelsen att fortsätta följa allmänna råd och rekommendationer för att undvika smittspridning. RF uppmanar idrottsförbund, föreningar, aktiva och ledare att fortsätta ta ansvar för att minska smittspridning.
 

Höstläger i Mullsjö!

(2020-09-23 21:22)
Dags för anmälan till Höstlägret i Mullsjö, antalet deltagare är i år begränsat till 50st! Anmälan öppnar 24 september 14:00. Klicka här för all information.
 

Maraton SM i Nyköping

(2020-09-23 17:24)
I helgen avgjordes Maraton-SM för seniorer, juniorer och masters i Nyköping.
 
Det är små marginaler som avgör i toppen. Efter fredagens uppvisning med tre svenskar vidare till semifinal var det under lördagen nära att det även blev en svensk finalplats i Prag.
 
Den svenska truppen bjöd på en pangstart när Kanotslalom-EM drog igång. Tre svenska herrar kom till start, samtliga gick vidare till semifinal. Det saknades lite för att det skulle bli en ytterligare svensk semiplats när damkvalet avgjordes.
 
Under en långhelg i augusti genomförde Åmsele Forspaddlare en utbildningshelg med Säkerhet i Fors, Examination i Blått Paddelpass Fors samt Forsinstruktör I. Totalt nio deltagare där Deborah, 12 år, stack ut från mängden!
 
För första gången på 15år arrangerades en nationell tävling på Måsnaren i Södertälje när USM 500m avgjordes i helgen.
 
De senaste dagarna har Kanotslalomarenan i Prag fyllts av tävlingshungriga (mycket!) slalompaddlare som väntat, längtat och förberett sig. Och nu, äntligen, är det dags. Bland alla dessa finns en svensk kvartett som är redo att ta sig an EM.
 
Internationella Kanotförbundet (ICF) har under augusti inlett en serie online-föreläsningar. Åtta olika områden som belyses av föreläsare från runtom i världen.
 
Welcome to an open lecture arranged by the Erasmus+ Sport project Freedom on Water Theme 1: Equipment and methods in high-perfpormance paracanoers Theme 2: Paracanoeing in the Swedish Archipelago – recreational paddling
 
SKF:s ordförande blickar tillbaka på en sommar där inget blev som förväntat men som trots, eller tack vare, det ändå kan summeras i något riktigt bra.
 
Den gångna helgen avgjordes Junior-SM på Rocksjön i Jönköping, utöver JSM kördes även lopp för seniorer, masters och i parakanot.
 
Bland många fina prestationer på Rocksjön under helgen stack två distanser ut lite extra när historia skrevs.
 
Även om läktaren kommer att gapa mer tom än på denna bild så väntar en inspirerande helg på Rocksjön - Junior & Masters-SM, seniortävlingar samt en extra glädjande satsning på Parakanot!
 

 

Kontaktinfo

För frågor och information
om Racingsektionens verksamhet,
kontakta styrelsen!

eller e-maila oss på:

racing@vasteraskanot.se

Västerås KF Racingsektionen
Björnövägen
723 48 Västerås

Bankgiro: 618-2711

facebook

 

 

Samarbetspartners

 

 

Mälarenergi

 

SISU 

 

 

 

 Ullmax

 

Postadress:
Västerås KF - Kanot
Björnövägen 78
72348 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vkf@vasteraskanot.se

Se all info