Hoppa till sidans innehåll

Kolbäcksån 6 maj

23 MAJ 2017 19:02
  • Uppdaterad: 29 MAJ 2017 18:27

Årets premiärtur paddlades ovan Seglingsberg och nedan Virsbo i Surahammars Kommun. Närmare bestämt i Kolbäcksån som är vattendraget från Ludvika ner till Galten(Mälaren) Även mer känd som Strömsholms kanal.


Jonas lossar kajakerna

Vi startade från Seglingsbergsbadet lagom till utsatt sjösättningstid med en fantastisk skara paddelivriga deltagare. Yngsta deltagaren var endast 14 år och turen hade lockat in två nya medlemmar i föreningen varav en hade aldrig paddlat kajak förut. Hur gick det då? Alldeles strålande eftersom personen i fråga var erfaren från kanot och andra aktiviteter. Vår ordförande hade samordnat transporten från Kanothuset på ett utmärkt sätt, tack!

Joakim hälsar välkommen och informerar om turen


Vid startplatsen


My ställer in pedalerna


Ines testsitter sin kajak

Själva paddlingen uppskattades av deltagarna för sin vackra omgivande natur och några bäverhyddor inspekterades på nära håll. Sträckningen har lite roliga strömmande partier och lite stenar i vattnet men eftersom det är en farled så går det alltid att paddla säkert mellan gröna och röda markeringar i de fall det är extra strömt vatten.


Anders paddlar


Ingvar paddlar

Efter drygt 2h paddling kom vi fram till Näset som var tilltänkt fikaplats för dagen. En ”korkeksidyll” på en äng med en liten sandbeach för lätt i och uppgång och gamla tallar att sitta under.


Gruppbild vid lunchpaus


Ulf paddlar


Eva paddlar

Väl tillbaka till startplatsen valde vi att paddla en extra sväng ner till själva Seglingsberg där man b.l.a kan se slussportar och Seglingsbergs gård med många vackra gamla fastigheter.

Peter o Björn paddlar

Det sattes ett nytt deltagarrekord för en premiärtur med 16 deltagare.
Stort tack till alla deltagare som förgyllde denna maj dag och varmt välkomna åter nästa år som jag kalkylerar till over 20 deltagare.


Fakta:
Paddling: 14km, Väder: Solig morgon med ökande molnighet, svag nordlig vind med lufttemp på 12-14grd. Ledare Joakim Thornell, Deltagare Anders Förnegård, Anna Lindstedt, Björn Dalhman, Daniel Cordoba, Diana Lennings, Ella Förnegård, Eva Dellemyr, Håkan Broddfelt, Ines Sancho Vilen, Ingvar Gustafsson, Jomas Kurkinen, My Näslund, Peter Sjödin, Ulf Almen

/ Joakim

Skribent: Peter Sjödin
E-post: Adressen Gömd

Ordförande: Peter Sjödin 
mobil: 070-532 33 51

Sekreterare: Peter Östman
mobil: 070-349 16 58

Kassör: Anna Lindstedt
mobil: 073-236 73 07

Ledamot: Nathalie Petersson
mobil: 073-028 67 35

Ledamot: Maria Enebjörk
mobil: 073-621 33 78

E-post: This is a mailto link

Pg: 218277-2
(ej medlemsavgift eller kanotplats)

facebook

Aktivt Uteliv Västerås

Alla medlemmar har 15% rabatt på utrustning.

Outdoorexperten

Alla medlemmar har 15% rabatt (kod erhålls efter mail till This is a mailto link)

Rabatt gäller ej produkter märkta "Exkluderad vara", Mountain Equipment, Tacx, Wahoo, Lumonite, LedX, Leatherman, Meindl, Norrøna, Tentipi, Thule, mat, elektronik, cyklar & kajaker.

Postadress:
Västerås KF - Kanot
Björnövägen 78
72348 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info