Kolbäcksån 6 maj

23 MAJ 2017 19:02
  • Uppdaterad: 29 MAJ 2017 18:27

Årets premiärtur paddlades ovan Seglingsberg och nedan Virsbo i Surahammars Kommun. Närmare bestämt i Kolbäcksån som är vattendraget från Ludvika ner till Galten(Mälaren) Även mer känd som Strömsholms kanal.

Jonas lossar kajakerna

Vi startade från Seglingsbergsbadet lagom till utsatt sjösättningstid med en fantastisk skara paddelivriga deltagare. Yngsta deltagaren var endast 14 år och turen hade lockat in två nya medlemmar i föreningen varav en hade aldrig paddlat kajak förut. Hur gick det då? Alldeles strålande eftersom personen i fråga var erfaren från kanot och andra aktiviteter. Vår ordförande hade samordnat transporten från Kanothuset på ett utmärkt sätt, tack!

Joakim hälsar välkommen och informerar om turen

Vid startplatsen

My ställer in pedalerna

Ines testsitter sin kajak

Själva paddlingen uppskattades av deltagarna för sin vackra omgivande natur och några bäverhyddor inspekterades på nära håll. Sträckningen har lite roliga strömmande partier och lite stenar i vattnet men eftersom det är en farled så går det alltid att paddla säkert mellan gröna och röda markeringar i de fall det är extra strömt vatten.

Anders paddlar

Ingvar paddlar

Efter drygt 2h paddling kom vi fram till Näset som var tilltänkt fikaplats för dagen. En ”korkeksidyll” på en äng med en liten sandbeach för lätt i och uppgång och gamla tallar att sitta under.

Gruppbild vid lunchpaus

Ulf paddlar

Eva paddlar

Väl tillbaka till startplatsen valde vi att paddla en extra sväng ner till själva Seglingsberg där man b.l.a kan se slussportar och Seglingsbergs gård med många vackra gamla fastigheter.

Peter o Björn paddlar

Det sattes ett nytt deltagarrekord för en premiärtur med 16 deltagare.
Stort tack till alla deltagare som förgyllde denna maj dag och varmt välkomna åter nästa år som jag kalkylerar till over 20 deltagare.

Fakta:
Paddling: 14km, Väder: Solig morgon med ökande molnighet, svag nordlig vind med lufttemp på 12-14grd. Ledare Joakim Thornell, Deltagare Anders Förnegård, Anna Lindstedt, Björn Dalhman, Daniel Cordoba, Diana Lennings, Ella Förnegård, Eva Dellemyr, Håkan Broddfelt, Ines Sancho Vilen, Ingvar Gustafsson, Jomas Kurkinen, My Näslund, Peter Sjödin, Ulf Almen

/ Joakim

Ledamot: Nathalie Petersson

Alla medlemmar har 15% rabatt på utrustning.

Alla medlemmar har 15% rabatt (kod erhålls efter mail till This is a mailto link)

Rabatt gäller ej produkter märkta "Exkluderad vara", Mountain Equipment, Tacx, Wahoo, Lumonite, LedX, Leatherman, Meindl, Norrøna, Tentipi, Thule, mat, elektronik, cyklar & kajaker.