Gourmetturen 16-17 september

01 OKT 2017 20:46
Vi hade anmält oss för att delta på något som kallades Gourmetturen. Vi hade förstått att det innebar kajakpaddling i kombination med kulinarisk matlagning i utemiljö. Och detta med ett gäng människor som vi inte tidigare hade träffat.
  • Skapad: 01 OKT 2017 20:46

Therese åkte direkt från Örebro och mötte upp resterande gäng som hade samlats och åkt från Västerås. Några var redan på plats (Håkan och Peter S) sedan fredagen för att säkra vår tältplats för helgen.

På plats vid Kloten gjorde vi vår första upptäckt - vi skulle paddla till tältplatsen och vi hade packat i en enda stor ryggsäck. Packa om och gör rätt.

Efter att alla noga valt ut sina tältplatser och satt upp sina tält åt vi lunch och sen begav sig halva gänget ut på en eftermiddagstur i kajakerna. Det var fint väder och sjön låg magiskt spegelblank framför oss. Vi såg även några flygande bävrar :)

16:00 var det samling, vi delades in i lag och kvällens rätter avslöjades. Temat var världens kontinenter.

Förrätt 1, en jättegod svamprisotto som Peter S,Tina och Maria lagade.

På paddelturen plockade Lena svamp som fick vara med i rätten.

Förrätt 2, imponerande sushibitar, helt och hållet tillagade och rullade i skogen av Marina, Abel och Håkan.Vad Abel inte visste när han provsmakade wasabin var att Marina fått tag på ordentlig wasabi (hetare än hetast) och vi funderade ett tag på om han skulle överleva men det ska mycket till för att ta kål på en skogsarbetare!

Förrätt 3 lagade vi till, tillsammans med Krister. Vi bjöd på Lobsterrolls med kräftstjärtar i.

Kvällen smög sig på och Jonas tände marschaller och gjorde fint.

Huvudrätten, en jättegod afrikansk gryta med massa goda ingredienser som hade kunnat förgifta oss om inte Anette, Lena och Lasse hade lagat den på rätt sätt, bra jobbat!

Tina, Maria och Peter S tillagade en andra rätt som grupp genom att plocka fram Muurikan och sätta över elden. De flamberade exotiska frukter i tequila som dessert 1. Vi lyckades få i oss dessa smarriga frukter trots att vi nu var inne på den femte rätten!

Under kvällen såg vi ett mystiskt ljus i skogen som närmade sig, det var en man som kom närmare och närmare vårat camp. Peter försökte hälsa, men mannen ignorerade oss och gick fram till ett av våra tält. Det kändes obehagligt för en stund men det visade sig sen att det var Håkan den store som ville skrämmas lite.

Kylan hade börjat göra sig påmind i mörkret och då kom passande den sista rätten för kvällen, varm choklad med chili, vilket var dessert 2. Abel och Håkan kokade ihop den heta chokladen som visade sig ha en hemlig värmande ingrediens extra!
Och som om inte det vore nog avslutades kvällen med ostprovning.

Mätta, nöjda och glada gick några av oss till tälten för att sova, medan några fortsatte tills långt in på småtimmarna.

Söndagens paddling gick till Nyfors, en härlig tur i höstluften.

Deltagare var: Peter Östman, Marina Vikner, Jonas Kurkinen, Håkan Broddfelt, Peter Sjödin, Lasse Wieweg, Hans Abelsson, Annette Arrenius, Christer Arrenius, Liena Ljungström, Maria Harder, Tina Klang, Therese Hultman, Johanna Nyvertz

Vi vill tacka ledarna Marina, Jonas och Peter för en härlig helg

Vid tangentbordet
Therese o Johanna

---------- Kvällens meny kan ni läsa här ---------

---------- Bilder tagna av olika fotografer ----------

Jonas på väg mot lägerplatsen

Fin paddling på Långvattnet

Lägerplatsen vid Nothusudden

Therese paddlar

Tina anländer först till Nothusudden

Uppackning och sen leta tältplats

Det finns gott om platser för våra 12 tält

Vindskyddet ligger vackert

Ledarna informerar om vilken mat som ska tillagas

Christer, Annette och Therese

"Abel", Håkan och Peter S står under tarpen för det kom lite regn

Therese och Annette förbereder maten

Risotto tillagas på tre kök

Peter Ö och Peter S chillar medan Tina jobbar vid spisen

"Abel" gör avancerad sushi

Alla lagar mat

Lasse, Liena och Håkan

Annette, Christer, Lasse, Liena och Håkan njuter av mat o dryck

Håkan, Therese, Johanna och Jonas vid lägerelden

Skymningen lägger sig

Samling runt lägerelden

Mörkret har kommit

Strålande väder på söndagen

Paddling hemåt

Håkan på väg mot bilarna i Kloten

Skribent: Therese Hultman och Johanna Nyvertz

Ledamot: Nathalie Petersson

Alla medlemmar har 15% rabatt på utrustning.

Alla medlemmar har 15% rabatt (kod erhålls efter mail till This is a mailto link)

Rabatt gäller ej produkter märkta "Exkluderad vara", Mountain Equipment, Tacx, Wahoo, Lumonite, LedX, Leatherman, Meindl, Norrøna, Tentipi, Thule, mat, elektronik, cyklar & kajaker.