Summering från höstmötet

17 NOV 2022 17:57
Fullsatt i Granbo konferens med förväntansfulla havskajakpaddlare
  • Skapad: 17 NOV 2022 17:57

För första gången hade vi höstmöte i Granbo konferenslokal istället för på själva Björnögården. Det ligger lite för sig själv och i mörkret fick vi anstränga oss för att komma rätt. Väl inne hade vi en toppmodern konferenslokal till vårt förfogande. Totalt var vi 45 deltagare.

Vi startade med en god smörgås och dryck följt av godbit med kaffe/te. Därefter välkomnades alla av ordförande Peter Sjödin, som summerade aktiviteterna under året. Allra först gratulerades Lena och Pontus för sin paddling längs hela Sveriges kust. Det är en verklig bedrift! Som minne fick de varsin nedkortad träpaddel med inskription att hänga på väggen.

Under året har havskajaksektionen införskaffat tre nya kajaker:

• WK 510 Play
  • Norse Idun
  • Wig Mira 501

Lilja Nikulasdottir med föredraget "Paddling bland isbjörnar norr om Alaska"

Nu följde kvällens huvudprogram då vi fick följa med på en paddling som låg långt från vår egna komfortzon. Tillsammans med legenden Freya Hoffmeister paddlade Lilja under 26 dagar långt från all civilisation. Där fanns bara några få bosättningar för inuiter samt en del oljeborrningsplatser.

Trots mitt i juli var det mycket is och riktigt kallt - speciellt om händerna. När paddlingen var över för dagen blev det att snabbt sätta upp isbjörnsstängsel och hasta in i tältet för att få upp värmen.

Några isbjörnar såg Lilja aldrig, men däremot många spår efter dem. Dagen efter att Lilja rest hem och Freya fortsatt sin paddling med en annan medpaddlare hade de däremot besök av en isbjörn vid tältet. Den skrämdes iväg med flera skott.

Tack till Lilja för ett fascinerande föredrag!

Länk till den som vill följa Freya Hoffmeister runt Nordamerika (just nu på väg söderut vid Costa Rica)

P1003149.jpg

P1003152.jpg

Ledamot: Nathalie Petersson

Alla medlemmar har 15% rabatt på utrustning.

Alla medlemmar har 15% rabatt (kod erhålls efter mail till This is a mailto link)

Rabatt gäller ej produkter märkta "Exkluderad vara", Mountain Equipment, Tacx, Wahoo, Lumonite, LedX, Leatherman, Meindl, Norrøna, Tentipi, Thule, mat, elektronik, cyklar & kajaker.