Coronapandemins påverkan på våra turer

26 APR 2020 18:10
  • Skapad: 26 APR 2020 18:10

Sektionsstyrelsen har diskuterat det rådande läget. Vi månar om att verksamhet i lämplig form ska kunna pågå, då uteaktiviteter som våra arrangemang är att se som positiva för våra ledare och deltagare. Vi månar samtidigt om att rådande rekommendationer och restriktioner för att minska spridning av smitta efterföljs.

Med det som bakgrund så har styrelsen kommit fram till följande gällande genomförande av vårt turprogram:

1. Turer som finns planerade fram till och med juni och innebär resande utanför Västerås närområde ska ställas in. Tidsomfattningen för detta kan komma att förändras och meddelas då.
  2. Ledare för dessa turer uppmuntras att föreslå alternativt turupplägg som kan genomföras i närområdet. Omfattning i tid behöver inte vara densamma som originalturen.  Önskvärt är att det finns ett arrangemang att erbjuda. Tex. så kan en flerdagarstur bli en dagstur.
  3. Ledare ansvarar för att informera deltagarna om ändringar (inställd tur, alternativ tur, mm).
  4. En ledare ska naturligtvis själv bestämma om den vill genomföra en tur. Om man väljer att själv inte leda turen, så uppmanas man att försöka hitta en ersättare för planerad eller alternativ tur.
  5. Vid genomförande av turer så ska gällande rekommendationer från myndigheterna efterföljas på lämpligt sätt. Ex;
  •  Förutsatt distansering med minst 2 m såväl på land som i vatten, och vid tältning endast så dela boendet endast med sammanboende person.
  • Överväg vad som är lämplig gällande samåkning i bil.
  • Speciellt viktigt är att påpeka att deltagare som inte känner sig helt friska ej ska deltaga.

Se också ”Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd… ” https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/h/hslf-fs-202012/.