Om VKF...

Västerås Kanotförening bildades 1922 och är sedan 1978 placerad vid Björnöbron, där det finns bra träningsmöjligheter i Hässlösundet.
Under åren sedan VKF bildades har framgångarna varierat, man har bl.a. tagit 130! medaljer i SM, 15! medaljer i NM och 5 VM medaljer. Klubbens fyra världsmästare heter Kalle Widmark, Bernt Heappling, Henry ´Post-Pelle´ Pettersson och Markus Oscarsson (i K2 år 2002 och 2003 samt K1 år 2006). Klubbens OS-medaljör heter Markus Oscarsson (guld i K2 1000m år 2004, silver i K2 1000m  år 2000), båda gångerna tillsammans med Henrik Nilsson ifrån Nyköpings Kanotklubb.
Våra mest framträdande kanotister har under 1990- och 2000-talet varit bröderna Markus och Mattias Oscarsson. De har deltagit i både OS och VM. På forssidan har VKF´aren Sixten Björklund själv tagit ett antal medaljer i olika klasser i Sverige-cupen och även deltagit i VM.
Klubbens idé är att främja kanotsporten samtidigt som vi erbjuder medlemmarna ett friskt och hälsosamt fritidsliv under trivsamma former. Föreningen drivs helt på ideell basis. Stora satsningar görs på ungdomar. Träningar finns för olika nivåer, från nybörjare till elit.
Frågan är om verksamheten någonsin varit så omfattande som den är för närvarande. Elitkanotister i landslaget, ett 60-tal hårt tränande ungdomar,  fors- och poloverksamhet, kanotskola, en snabbt växande havskajaksektion med ca 130 medlemmar, varav flera har genomfört Havspaddlarnas Blå Band (HBB).
Uppdaterad: 01 DEC 2007 12:11 Skribent: Peter Sjödin