Sektioner

29 NOV 2007 20:31
Föreningen består av tre sektioner (racing, havskajak, fors).
  • Uppdaterad: 10 JUN 2012 19:08

Varje sektion har sin egen styrelse och separata ekonomi. Som sammanhållande finns en huvudstyrelse som enbart har administrativt och ekonomiskt ansvar för själva föreningen, t.ex. medlemskap, kanothus, uthyrning av kanotplatser etc.

Verksamheten och alla aktiviteter sker i sektionerna. Se beskrivning nedan:

Racing:

Stor och bred verksamhet från ungdomar upp till senior och veteran. Kanotskola för nya ungdomar, som därefter får en fadder. Paddling så länge vi har öppet vatten. Under vinterhalvåret simning, löpning, skidor, innegympa och gymträning.

Säkerhet:

Alla ska kunna simma samt ha god vattenvana.
Flytväst kan lånas.
Följebåtar sköts av föräldrar.

Försäkringar:

Alla ungdomar (tills de fyller 17 år) som är medlemmar i VKF är försäkrade i Folksam.  Från 17 år måste tävlings-licens lösas.

Lån av material:

300 kr / kanotist att betalas in på bankgiro 618-2711 (ange: lån av material)

Havskajak:

Havskajak kan man paddla såväl i havsbandet som i Mälaren och vackra Bergslagssjöar. Varje typ av paddling har sin tjusning. Alldeles ljudlöst kan man glida fram på en spegelblank sjö eller med kraftfulla paddeltag korsa en stor fjärd med brytande vågor.

Under sommarhalvåret har vi en gång i veckan möjlighet för allmänheten att gratis prova-på havskajak. Sektionen har också många planerade utfärder av olika svårighetsgrad med och utan övernattning i tält. Under vinterhalvåret räddningsövningar i bassäng samt möten med föredrag.

Fors:

Vi paddlar kanotslalom. Du är välkommen från 7 år och uppåt för att ha kul i forsen eller träna och tävla. Kanotslalom lär du dej genom att först paddla på lugnt vatten, sedan i strömmande vatten och slutligen efter en hel del träning får du prova forspaddling. Hela tiden tillsammans med erfarna tränare. Under sommaren arrangeras minst ett veckoläger i tex Åre eller Vindelälven.

På vintern tränar vi kanotslalom och eskimåsväng i Lögarängsbadet

Lån av material:

100 kr / kanotist för första året. Därefter 300 kr att betala in på pg nr 218866-2 (ange: lån av material)