Gourmetturen 15-16 september

24 OKT 2018 10:18
Redan på introduktionsmötet för nya medlemmar blev vi riktigt sugna på Gourmetturen som Peter och Peter gjorde så bra reklam för, samt kanske också att vi älskar mat och friluftsliv.
  • Skapad: 24 OKT 2018 10:18

Vi hade spanat in väderprognoserna i förväg och det lovades mindre mängder regn på morgonen för avresan och kvällen när vi skulle komma hem, vilket kändes helt godkänt.
Då den tidigare tilltänkta hade fått förhinder fick jag frågan ifall vi kunde dra släpet med fyra klubbkajaker och det kunde vi väl.

Paddlingen till tältplatsen var fridfull med lugnt vatten, uppehåll och fin  bergslagsnatur. Väl framme var det race till de bästa tältplatserna och för vår del var det bara att börja försöka få upp vårt hyrda tält men vi hade tur som fick hjälp av Peter och Ingvar som redan hade sina tält uppe då de redan hade bott en natt för att säkra tältplatsen.

Temat för årets meny var Dalarna och bestod av rödbetssallad, kolbotten, viltgryta, grillad getost och fruktsallad med vitchokladsås. Maten tillagades tillsammans i lag över öppen eld och friluftskök.

Sedan var det paddling tillbaka till bilarna och återtur hemåt.

Ledare: Peter Östman, Marina Vikner och Jonas Kurkinen
Deltagare: Fredrik och Sara Brandt, Anna Lindstedt, Anders Förnegård, Mats Olsson, Tina Klang, Anders Segerberg, Ulla Strandberg, Mikael Claesson, Ingvar Gustafsson, Peter Sjödin

BILDER:

Ingvar och Peter S kom redan på fredag morgon och förberedde lägerplatsen för ev regn (som aldrig kom)

Ingvar slappar i väntan på att övriga deltagare ska anlända

Tina anländer som vanligt först till Nothusudden

Fler anländer i strid ström

Kajakträngsel på stranden

Ledartrion hälsar välkomna och fördelar oss i matlag samt delar ut recept

Förrätt nr 1: Leksandsbröd med Gustavskorv och rödbetssallad

Sara steker lite bacon i Muurikka

Fredrik passar älggrytan